Si të përgatisni me dy hapa të thjeshtë sallatën e famshme “Waldorf”
2 gota mollë të kuqe dhe jeshile të copëtuara
1 filxhan rrush pa fara , të prerë në gjysmë
1/2 filxhan selino, të copëtuar
1/2 filxhan arra
1/4 filxhan majonezë
1/4 filxhan krem kosi
2 lugë çaji lëng limoni
1 lugë sheqer
1.Në një tigan të vogël në nxehtësi mesatare, ngrohni arrat derisa të skuqen, duke i përzier herë pas here, rreth 2 – 5 minuta. Hiqini nga nxehtësia, lëreni të ftohet, pastaj i prisni në madhësinë e dëshiruar.
2.Vendosni mollët e copëtuara në një tas të madh dhe spërkatni me lëng limoni dhe sheqer. Shtoni rrushin e prerë, selinon e copëtuar dhe arrat.
3.Në një tas të vogël, tundni majonezë dhe salcë kosi.
4.Derdhni salcën mbi përbërësit e sallatës dhe përziejeni butësisht derisa të kombinohen. Mbulojeni enën me kapak ose mbështjellëse plastike dhe vendoseni në frigorifer të qetësohet derisa të jetë gati për t’u shërbyer.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment