Si të përgatisni me dy hapa të thjeshtë sallatën e famshme “Waldorf”
2 gota mollë të kuqe dhe jeshile të copëtuara
1 filxhan rrush pa fara , të prerë në gjysmë
1/2 filxhan selino, të copëtuar
1/2 filxhan arra
1/4 filxhan majonezë
1/4 filxhan krem kosi
2 lugë çaji lëng limoni
1 lugë sheqer
1.Në një tigan të vogël në nxehtësi mesatare, ngrohni arrat derisa të skuqen, duke i përzier herë pas here, rreth 2 – 5 minuta. Hiqini nga nxehtësia, lëreni të ftohet, pastaj i prisni në madhësinë e dëshiruar.
2.Vendosni mollët e copëtuara në një tas të madh dhe spërkatni me lëng limoni dhe sheqer. Shtoni rrushin e prerë, selinon e copëtuar dhe arrat.
3.Në një tas të vogël, tundni majonezë dhe salcë kosi.
4.Derdhni salcën mbi përbërësit e sallatës dhe përziejeni butësisht derisa të kombinohen. Mbulojeni enën me kapak ose mbështjellëse plastike dhe vendoseni në frigorifer të qetësohet derisa të jetë gati për t’u shërbyer.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment