Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën e dhomës për 24 orë.
Dita 2:
Përzieni 50 gr miell me 50 gr ujë të vakët dhe përziejeni në masën e djeshme. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën e dhomës për 24 orë të tjera.
Dita 3:
Përzieni 50 gr miell me 50 gr ujë të vakët dhe përzieni në masën e djeshme. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën e dhomës për 24 orë të tjera.
Dita 4:
Ju duhet të filloni të shihni disa aktivitete në përzierje tani; duhet të ketë disa flluska që formohen dhe dalin sipër. Përzieni 50 gr miell me 50 gr ujë të vakët dhe përzieni në masën e djeshme. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën e dhomës për 24 orë të tjera.
Dita 5:
Përzierja duhet të jetë shumë aktive tani dhe e gatshme për të bërë bazën. Nëse nuk ka flluska, vazhdoni ta ushqeni atë çdo ditë derisa të ndodhë. Kur të jetë gati, duhet të ketë erë si kos.
Tani keni një brumë fillestar, i cili është baza e bukës. Ju do të duhet të kujdeseni për të. Mbajeni në frigorifer dhe 24 orë para se të dëshironi ta përdorni, derdhni gjysmën e tij dhe ushqejeni me 100 gr miell dhe 100 gr ujë. Lëreni në temperaturën e dhomës dhe duhet të aktivizohet sërish. Sa më gjatë që ka qenë i fjetur, aq më shumë herë do të duhet të rifreskohet. Nëse brumi juaj është gati për t’u përdorur, një lugë çaji nga përzierja duhet të notojë në ujë të ngrohtë.
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Nëse ju mbetet gjysma e një avokadoje dhe dëshironi ta ruani të freskët, provoni këtë truk të thjeshtë: Lëreni bërthamën brenda: Mos e hiqni bërthamën nga gjysma e mbetur. Kjo ndihmon në ngadalësimin e oksidimit. Lyeni sipërfaqen me lëng...
Lini një koment