Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Vini në zjarr një enë plot me ujë. Shtoni gjethen e dafinës, një lugë uthull dhe perimet.
2.Eleminoni pjesët e brendshme të oktapodit, sytë dhe sqepin.
3.Lajeni mirë dhe mbështeteni në një mbajtëse druri dhe rriheni pak me rrahësin e mishit.
4.Kur uji të jetë zier, zhytini tentakulat të oktapodit 3-4 herë derisa të jenë përdredhur.
5.Pastaj fusni të gjithë oktapodin në ujë dhe lëreni të gatuhet për 40 minuta në flakë të ulët. Pasi të mbarojë gatimin, kullojeni dhe prijeni në copa.
6.Gjatë gatimit të oktapodit lajini mirë patatet dhe ziejini me lëkurë për 30 minuta.
7.Kullojini dhe lërini të ftohen, më pas qërojini dhe prijini në kube.
8.Vendosni oktapodin dhe patatet në një tas të posaçëm, hidhni 2 lugë vaj ulliri dhe majdanoz të freskët të grirë.
9.Futini në frigorifer për 1 orë dhe shërbejeni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment