Si të pëgatisni një sallatë verore me oktapod dhe patate
1 oktapod (1 kg)
4 patate
1 gjethe dafine
1/2 kokrre qepë
1 fije selino
1 karotë
1 lugë uthull
3 lugë vaj ulliri
Kripë
Majdanoz
1.Vini në zjarr një enë plot me ujë. Shtoni gjethen e dafinës, një lugë uthull dhe perimet.
2.Eleminoni pjesët e brendshme të oktapodit, sytë dhe sqepin.
3.Lajeni mirë dhe mbështeteni në një mbajtëse druri dhe rriheni pak me rrahësin e mishit.
4.Kur uji të jetë zier, zhytini tentakulat të oktapodit 3-4 herë derisa të jenë përdredhur.
5.Pastaj fusni të gjithë oktapodin në ujë dhe lëreni të gatuhet për 40 minuta në flakë të ulët. Pasi të mbarojë gatimin, kullojeni dhe prijeni në copa.
6.Gjatë gatimit të oktapodit lajini mirë patatet dhe ziejini me lëkurë për 30 minuta.
7.Kullojini dhe lërini të ftohen, më pas qërojini dhe prijini në kube.
8.Vendosni oktapodin dhe patatet në një tas të posaçëm, hidhni 2 lugë vaj ulliri dhe majdanoz të freskët të grirë.
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment