Mishrat e gjakosur janë shenja e parë e një sëmundjeje të rëndë, por që fatmirësisht mund të kurohet në shtëpi.
Nëse po pyeni se pse ju ndodhi ju, kini parasysh se në botë janë gati 600 milionë njerëz që vuajnë nga ky çrregullim.
Çfarë mund të bëni në raste të tilla
Udhëzime:
Shtoni 1 lugë gjelle kripë deti në një filxhan ujë të vakët.
E përzieni mirë.
Bëni gargare për 30 sekonda dhe më pas e nxirrni ujin jashtë.
Bëjeni këtë 4-5 herë në ditë.
Gjithsej bëjeni dy herë në ditë, një herë në mëngjes dhe një herë para gjumit.
Uji i kripur zvogëlon ënjtjen në mishrat e dhëmbëve dhe ndihmon në ndalimin e gjakderdhjes së mishrave të dhëmbëve. Krijon gjithashtu një mjedis të lartë të përkohshëm alkalik brenda gojës duke e bërë të vështirë mbijetesën e baktereve.
Mos harroni gjithashtu të hani sa më shumë perime të tilla si selino dhe karota!
Midis vakteve ato ndihmojnë duke hequr mbetjet e ushqimit nga dhëmbët dhe në këtë mënyrë parandalon sëmundjet e mishrave të dhëmbëve. Këto ushqime gjithashtu ndihmojnë në gjenerimin e pështymës që pastron më tej gojën. Gjithashtu, për shkak se ato përmbajnë sasi të ulët sheqeri dhe karboni, nuk kontribuojnë në prishjen e dhëmbëve./neps.al
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment