1.Patatet, karotat, mashurkat dhe selinoja, pastrohen e priten në copa kubike.
2.Në tenxhere me vaj kavardiset qepa e grirë hollë, pastaj shtohen karrota, selino, mashurka, pak miell dhe pasi kavadisen shtohen domate të freskëta të cilave u është pastruar lëkura.
3.Lëngu i peshkut i përgatitur më parë dhe i kulluar, i hidhet përzierjes dhe lihet të marrë valë.
4.Shtohen patatet dhe lihen të ziejnë rreth 10-15 minuta, derisa të jenë gati.Gjatë zierjes hidhet një fletë dafine.
5.Supa rregullohet me kripë, piper e majdanoz.
6.Gjatë vendosjes në pjatë hidhen copa tul peshku të zier.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment