1.Patatet, karotat, mashurkat dhe selinoja, pastrohen e priten në copa kubike.
2.Në tenxhere me vaj kavardiset qepa e grirë hollë, pastaj shtohen karrota, selino, mashurka, pak miell dhe pasi kavadisen shtohen domate të freskëta të cilave u është pastruar lëkura.
3.Lëngu i peshkut i përgatitur më parë dhe i kulluar, i hidhet përzierjes dhe lihet të marrë valë.
4.Shtohen patatet dhe lihen të ziejnë rreth 10-15 minuta, derisa të jenë gati.Gjatë zierjes hidhet një fletë dafine.
5.Supa rregullohet me kripë, piper e majdanoz.
6.Gjatë vendosjes në pjatë hidhen copa tul peshku të zier.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment