Si të bëjmë sallatë çezar?

Veshtiresia
E lehtë
Koha gatimit
20 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
350 kcal për porcion
Gjoks pule i pjekur (2 fileto)
Sallatë jeshile (1 kokë)
Djathë parmixhan i grirë (50 g)
Bukë e thekur
Vaj ulliri
Majonezë (2 lugë gjelle)
Lëng limoni (nga 1 limon)
Hudhër (1 thelb)
Mustardë (1 lugë çaji)
Kripë dhe piper sipas shijes

Së pari, përgatisim salcën Cezar duke përzier majonezën, lëngun e limonit, hudhrën e shtypur, mustardën, kripën dhe piperin në një enë të vogël.

Në një tas të madh, përziejmë gjethet e prera të sallatës me gjoksin e pjekur të pulës, krokantët e bukës dhe djathin parmixhan. Shtojmë salcën sipër dhe e përziejmë mirë.

Shoqërohet me: Bukë të thekur ose pite. Konsumohet si pjatë e lehtë për drekë ose darkë.

Komento