Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Si fillim marrim shpargujt dhe i pastrojmë, presim pjesën e poshtme të bishtit dhe lemë atë të butën.
Në një tenxhere me avull vendosim me kujdes shpargujt e pastruar dhe të shpëlarë dhe i hedhim sipër pak kripë.
I lemë të ziejnë disa minuta sa të zbuten pak, më pas i lemë të ftohen pak.
Presim petën sfoliate në rripa të hollë.
Marrim shpargujt një e nga një dhe i veshim me sfoliaten.
Pastaj i vendosim shpargujt në një tavë me letër kuzhine poshtë.
Pasi i kemi vënë në tavë me kujdes i lyejmë me anë të një furçe me të verdhën e vezës të rrahur.
Sipër u hedhim farat e lulëkuqes dhe e vendosim tavën në furrë të piqet në furrë të nxehtë 200°C për disa minuta, derisa të shohim që sfolia sipër është skuqur.
Heqim tavën nga furra dhe e lemë të ftohet pak.
Shparguj e përgatitur i hedhim në një pjatë dhe i shërbejmë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment