Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Si fillim marrim shpargujt dhe i pastrojmë, presim pjesën e poshtme të bishtit dhe lemë atë të butën.
Në një tenxhere me avull vendosim me kujdes shpargujt e pastruar dhe të shpëlarë dhe i hedhim sipër pak kripë.
I lemë të ziejnë disa minuta sa të zbuten pak, më pas i lemë të ftohen pak.
Presim petën sfoliate në rripa të hollë.
Marrim shpargujt një e nga një dhe i veshim me sfoliaten.
Pastaj i vendosim shpargujt në një tavë me letër kuzhine poshtë.
Pasi i kemi vënë në tavë me kujdes i lyejmë me anë të një furçe me të verdhën e vezës të rrahur.
Sipër u hedhim farat e lulëkuqes dhe e vendosim tavën në furrë të piqet në furrë të nxehtë 200°C për disa minuta, derisa të shohim që sfolia sipër është skuqur.
Heqim tavën nga furra dhe e lemë të ftohet pak.
Shparguj e përgatitur i hedhim në një pjatë dhe i shërbejmë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment