Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Merrni një tigan pak të thellë dhe i shtoni dy gota me ujë. E lini ujin të ziejë mirë, shtoni uthullën e mollës dhe e përzieni mirë.
2.Thyeni vezën sipër ujit dhe e lini të përgatitet për 3-5 minuta. Kështu veproni për të katërta vezët.
3.Ndërkohë në një tas shtypni avokadon me një pirun, shtrydhni lëngun e limonit, shtoni kripë e piper.
4.Ndani kuinoan në 4 tasa të vegjël.
5.Shtoni tek secila domate qershizë, avokadon e shtypur, vezën poshe, pak djathë të grirë dhe fetat e proshutes.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment