Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Grijmë qepët e thata dhe qepët e njoma imët.
2.Vendosim fillimisht qepët e thata të kaurdisen më pas shtojmë qepët e njoma dhe i kaurdisim për 1-2 minuta duke shtuar kripë dhe piper.
3.Më pas shtojmë orizin e larë, erëzat dhe ujin e ngrohtë. I përziejmë lehtë të gjithë përbërësit dhe i lemë sa të përthithen pak lëngjet.
4.Lyejmë një tavë me pak vaj, shtrojmë 2-3 peta dhe hedhim masën e përgatitur duke e hapur në të gjithë tavën.
5.Rrahim vezët me qumështin e ngrohtë dhe e shtojmë tek byreku duke tundur tavën që të depërtojë masa e lëngshme.
6.E mbulojmë me 1 ose 2 petë duke i rrudhosur (nëse petët i kemi hapur vetë do të na duhet vetëm 1 petë, nëse i kemi të gatshme përdorim 2 petë).
7.E spërkasim në fund byrekun me vaj dhe me pak qumësht ose ujë dhe e vendosim në furrë të piqet në temperaturën 180 gradë Celsius për 45-50 minuta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment