Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Salmoni është një lloj peshku i pasur me omega 3, shumë i shijshëm dhe gjen vend në shumë pjata: në këtë recetë vjen i përgatitur me një salcë finokësh, një shije delikate që kombinohet në mënyrë perfekte me këtë tipologji peshku.
Shtypni kokrrat e piperit bashkë me farat e finokut në një havan dhe bashkojini në një tigan së bashku me gjalpin. Shtoni dy degëzat e finokut të pastruara mirë dhe të grira. Lërini për disa minuta.
Kalojini fetat e salmonit në miell, vendosini në tigan, hidhuni kripë dhe gatuajini 3 minuta për secilën anë në zjarr të mesëm. Shuajini me gjysmë gote verë të bardhë, mbulojini dhe vazhdoni gatimin për 3 minuta të tjera.
Servirini bashkë me salcën e formuar nga gatimi dhe shoqërojini sipas dëshirës, me bizele me gjalpë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment