Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Hidhinipatatet në një tenxhereje.
Shtoni 1 filxhan ujë, 2 lugë gjelle gjalpë, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper.
Vendoseni kapakun e tenxheres mbi patate.
Marinoni filetot e salmonit me piper, kripë, piepr të kuq dhe limon.
Hidheni në tenxhere dhe lereni të ziejë për 3 minuta në presion të lartë.
Kur të përfundoni, me kujdes tërhiqni valvulën e avullit në pozicionin e çlirimit për të liruar presionin.
Hiqeni salmonin dhe vendosni tenxheren në nxehtësi normale.
Kur patatet fillojnë të piqen shtoni hudhrën dhe gatuajeni derisa të zbutet 1 deri në 2 minuta.
Shtoni 2 lugë gjelle gjalpë të mbetur dhe hidhni kripë dhe piper.
Ndajini patatet me një pirun ose një lugë druri derisa të bëhen pure.
Fikeni zjarrin.
Shtoni zarzavate të përziera me patate dhe përzijini 1 deri në 2 minuta.
Shtoni kripë dhe piper.
Ndani përzierjen e salmonit dhe patateve midis pjatave.
Shërbejeni me lëkurë limoni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment