Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Hidhinipatatet në një tenxhereje.
Shtoni 1 filxhan ujë, 2 lugë gjelle gjalpë, 1/2 lugë çaji kripë dhe piper.
Vendoseni kapakun e tenxheres mbi patate.
Marinoni filetot e salmonit me piper, kripë, piepr të kuq dhe limon.
Hidheni në tenxhere dhe lereni të ziejë për 3 minuta në presion të lartë.
Kur të përfundoni, me kujdes tërhiqni valvulën e avullit në pozicionin e çlirimit për të liruar presionin.
Hiqeni salmonin dhe vendosni tenxheren në nxehtësi normale.
Kur patatet fillojnë të piqen shtoni hudhrën dhe gatuajeni derisa të zbutet 1 deri në 2 minuta.
Shtoni 2 lugë gjelle gjalpë të mbetur dhe hidhni kripë dhe piper.
Ndajini patatet me një pirun ose një lugë druri derisa të bëhen pure.
Fikeni zjarrin.
Shtoni zarzavate të përziera me patate dhe përzijini 1 deri në 2 minuta.
Shtoni kripë dhe piper.
Ndani përzierjen e salmonit dhe patateve midis pjatave.
Shërbejeni me lëkurë limoni.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment