8 gota gjethe spinaqi baby, kërcell të prerë, të larë dhe të tharë
1/3 filxhan djathë dhie të grimcuar
1/2 filxhan arra të thekura të plota ose të copëtuara
Në një tas të vogël, bëni bashkë uthullën, qepën e njomë, mustardën, kripën dhe piperin. Trazojeni gradualisht për të bërë një salcë kremoze.
Në një tas të madh fusni të gjithë përbërësit e tjerë përveҫ spinaqit. Trazojeni mirë me pjesën më të madhe të salcës së përgatitur. Në fund shtoni spinaqin dhe pjesën e mbetur të salcës.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento