8 gota gjethe spinaqi baby, kërcell të prerë, të larë dhe të tharë
1/3 filxhan djathë dhie të grimcuar
1/2 filxhan arra të thekura të plota ose të copëtuara
Në një tas të vogël, bëni bashkë uthullën, qepën e njomë, mustardën, kripën dhe piperin. Trazojeni gradualisht për të bërë një salcë kremoze.
Në një tas të madh fusni të gjithë përbërësit e tjerë përveҫ spinaqit. Trazojeni mirë me pjesën më të madhe të salcës së përgatitur. Në fund shtoni spinaqin dhe pjesën e mbetur të salcës.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento