1.Në një tas, përzjeni të gjithë përbërësit e marinimit. Shtoni mishin e prerë në kubikë të vegjël, i përzjeni mirë me lugë, e mbuloni me plastmasë kuzhine dhe e lini të pushojë 2 orë në frigorifer.
2.Pas kësaj kohe, ndizni furrën në temperaturën 180° C dhe vendosni mishin, të cilin e keni hedhur në tavë bashkë me lëngun. E lini të piqet për rreth 15/20 minuta dhe e lini të ftohet plotësisht.
3.Në një tas, hidhni sallatën jeshile të grirë, rrepat në feta të holla, qershitë e thata dhe avokadon të prerë në copa.
4.E spërkatni me kripë, vaj ulliri, lëng limoni dhe pak piper të bardhë, nëse ju pëlqen.
5.Shtoni fruta të freskëta sipas dëshirës. E konsumoni menjëherë, pasi avokadoja nxihet shpejt.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment