Sallatë e ftohtë orizi me karota, domate dhe ullinj
250 gram oriz
200 gram bizele
150 gram misra
100 gram ullinj të zi
200 gram domate qershi
200 gram kunguj të njomë
200 gram karota
Borzilok
2 lugë gjelle uthull
Kripë dhe piper të zi
Pak vaj ulliri
1.Vendosim në zjarr dy tenxhere ujë për të valuar. Tek tenxherja e parë shtojmë pak kripë dhe vendosim orizin për të zierë 14-15 minuta.
2.Pasi të kalojë kjo kohë e kalojmë menjëherë në shpëlarje me ujë të ftohtë.
3.Ndërkohë që zien orizi presim karotat dhe kungujt në kubikë të vegjël.
4.I vendosim në tenxheren e dytë fillimisht karotat dhe pas 2 minutave shtojmë bizelet, më pas kungujt.
5.I lëmë të ziejnë 4 minuta, më pas perimet i shpëlajmë me ujë të ftohtë dhe i kullojmë.
6.Presim domatet në katërsh ose kubikë nëse janë të mëdha, ullinjtë i presim në unaza.
7.Në një tas të madh bashkojmë orizin me perimet e ziera. Shtojmë misrat, ullinjtë, domatet dhe i trazojmë të gjitha së bashku.
8.Shtojmë pak kripë dhe piper të zi, pak vaj ulliri, uthull dhe 1 lugë gjelle lëng limoni.
9.Vazhdojmë i përziejmë duke shtuar dhe pak borzilok të copëtuar.
10.E lëmë 10-15 minuta të marinohet dhe e shërbejmë të ftohtë. Shijojeni!
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment