Sallata e ditës: Me mollë, spinaq dhe fruta të thata!
Për salcën marinuese: ½ filxhan me kos
2 lugë gjelle majonezë
3 lugë gjelle lëng limoni
¾ lugë çaji me kripë
1/4 lugë çaji me piper të zi
Për sallatën: 1 tufë spinaq i pastruar dhe larë mirë
2 degë selino të prera imët
½ qepë e kuqe e prerë në rrathë të hollë
¼ filxhan me rrush të thatë
½ filxhan me arra
1 mollë e qëruar në feta të holla
1/3 filxhan me djathë çedar
1.Për të bërë salcën në një tas,përzieni kosin, majonezën, lëngun e limonit, pak kripë e piper. I lini mënjanë.
2.Ndërkohë në një tas të madh bashkoni spinaqin e copëtuar me dorë, selinonë, qepën e kuqe, rrushin e thatë, arrat, mollën.
3.I përzieni mirë duke i shtuar gradualisht salcën.
4.Kur të jeni gati për ta servirur, i shtoni sipër djathë çedar. Ju bëftë mirë!
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment