Sallata e ditës: Me mollë, spinaq dhe fruta të thata!
Për salcën marinuese: ½ filxhan me kos
2 lugë gjelle majonezë
3 lugë gjelle lëng limoni
¾ lugë çaji me kripë
1/4 lugë çaji me piper të zi
Për sallatën: 1 tufë spinaq i pastruar dhe larë mirë
2 degë selino të prera imët
½ qepë e kuqe e prerë në rrathë të hollë
¼ filxhan me rrush të thatë
½ filxhan me arra
1 mollë e qëruar në feta të holla
1/3 filxhan me djathë çedar
1.Për të bërë salcën në një tas,përzieni kosin, majonezën, lëngun e limonit, pak kripë e piper. I lini mënjanë.
2.Ndërkohë në një tas të madh bashkoni spinaqin e copëtuar me dorë, selinonë, qepën e kuqe, rrushin e thatë, arrat, mollën.
3.I përzieni mirë duke i shtuar gradualisht salcën.
4.Kur të jeni gati për ta servirur, i shtoni sipër djathë çedar. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment