Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ideale për drekë për shkak të kalorive që ka.
Salsiçeve i heqim lëkurën dhe i presim në copa të vogla. Qepën e grijmë hollë dhe e skuqim në tenxhere me gjalpë.
Shtojmë salsiçet dhe kur këto të jenë skuqur, i shuajmë me verë.
Hedhim orizin, e skuqim për pak minuta dhe shtojmë kërpudhat.
Shtojmë lëng të valuar sipas nevojës derisa orizi të jetë zier.
5 minuta para se orizi të jetë zier, hedhim shafranin e tretur me pak ujë.
Kur orizi të jetë zierë, e përziejmë me gjalpin që na ka mbetur dhe djathin parmigiano.
E shërbejmë me majdanoz të grirë të freskët. Rizoto është gati, ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment