1.Përzijeni lakrën me pak vaj ulliri për rreth 15 min deri sa të zbutet .
2.Më pas ,kalojeni në mikser që të bëhet si krem.
3.Përzijeni qepën me 1 lugë gjalpë sa të zbutet, shtoni orizin dhe gatuajeni për 1 minutë.
4.Shuajeni me verë dhe lëreni të avullojë.
5.Shtoni pak lëng perimesh sa të mbulohet orizi.
6.Lëngu duhet të jetë gjithë kohën i nxehtë dhe duhet shtuar pak nga pak.
7.Në mes të gatimit, shtoni kremin e lakrës dhe pak lëng.
8.Kur orizi të jetë gati dhe të ketë akoma pak lëng e fikni zjarrin , shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, djathin e përzieni dhe e mbyllni me kapak duke e lënë të pushojë 2 min para se ta shërbeni.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento