1.Përzijeni lakrën me pak vaj ulliri për rreth 15 min deri sa të zbutet .
2.Më pas ,kalojeni në mikser që të bëhet si krem.
3.Përzijeni qepën me 1 lugë gjalpë sa të zbutet, shtoni orizin dhe gatuajeni për 1 minutë.
4.Shuajeni me verë dhe lëreni të avullojë.
5.Shtoni pak lëng perimesh sa të mbulohet orizi.
6.Lëngu duhet të jetë gjithë kohën i nxehtë dhe duhet shtuar pak nga pak.
7.Në mes të gatimit, shtoni kremin e lakrës dhe pak lëng.
8.Kur orizi të jetë gati dhe të ketë akoma pak lëng e fikni zjarrin , shtoni 1 lugë gjelle gjalpë, djathin e përzieni dhe e mbyllni me kapak duke e lënë të pushojë 2 min para se ta shërbeni.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento