Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Si fillim do të prisni kungulleshkat në kubikë të vegjël dhe i skuqni me pak vaj në një tigan.
Në një tenxhere shtoni dy lugë gjelle vaj, hudhrën, qepën dhe në fund orizin. Shtoni 2 gota lëng perimesh.
E lini orizin të ziejë për disa minuta, Sapo ta thithë ujin, shtojini edhe një gotë tjetër.
Shtoni karkalecat e pastruar mirë, kungujt, kripën, piperin dhe majdanozin. Në fund edhe një lugë gjelle vaj ulliri.
E lini rizoton edhe për 10 minuta të tjera në zjarr. Pas kësaj e shërbeni të ngrohtë dhe është koha për ta ngrënë. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment