Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Si fillim do të prisni kungulleshkat në kubikë të vegjël dhe i skuqni me pak vaj në një tigan.
Në një tenxhere shtoni dy lugë gjelle vaj, hudhrën, qepën dhe në fund orizin. Shtoni 2 gota lëng perimesh.
E lini orizin të ziejë për disa minuta, Sapo ta thithë ujin, shtojini edhe një gotë tjetër.
Shtoni karkalecat e pastruar mirë, kungujt, kripën, piperin dhe majdanozin. Në fund edhe një lugë gjelle vaj ulliri.
E lini rizoton edhe për 10 minuta të tjera në zjarr. Pas kësaj e shërbeni të ngrohtë dhe është koha për ta ngrënë. Ju bëftë mirë!
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment