Rizoto me kërpudha, receta dhe përgatitja

Veshtiresia
Koha gatimit
Sugjerohet për:
Kalori:
1 qepë e vogël
1 thelpi hudhër
400 gr kërpudha
250 gr oriz
150 ml verë të bardhë
1 litër lëng perimesh
1 lgj majdanoz
2 lgj djathë parmixhano
4 lgj vaj ulliri
1 lç gjalpë
Kripë
Piper i zi

Fillojmë duke pastruar kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Vendosim tiganin me vaj dhe i kaurdisim derisa të fillojnë të zbuten, pastaj shtojmë pak lëng perimesh dhe i lëmë të ziejnë në zjarr mesatar.

Në një tigan tjetër, shtojmë pak vaj ulliri dhe kaurdisim qepën e grirë shumë imët derisa të bëhet e butë. Pastaj, shtojmë orizin dhe e kaurdisim mirë për disa minuta. E shuajmë me verë të bardhë dhe, sapo vera të avullojë, fillojmë të shtojmë lëngun e perimeve pak nga pak. Orizi do ta përthithë gradualisht lëngun gjatë gatimit, që zgjat rreth 18-20 minuta.

Në fund, servirim orizin me kërpudhat e gatuara dhe e pudrosim me djathë parmixhano të grirë dhe majdanoz të freskët.

Komento