Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Fillojmë duke pastruar kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Vendosim tiganin me vaj dhe i kaurdisim derisa të fillojnë të zbuten, pastaj shtojmë pak lëng perimesh dhe i lëmë të ziejnë në zjarr mesatar.
Në një tigan tjetër, shtojmë pak vaj ulliri dhe kaurdisim qepën e grirë shumë imët derisa të bëhet e butë. Pastaj, shtojmë orizin dhe e kaurdisim mirë për disa minuta. E shuajmë me verë të bardhë dhe, sapo vera të avullojë, fillojmë të shtojmë lëngun e perimeve pak nga pak. Orizi do ta përthithë gradualisht lëngun gjatë gatimit, që zgjat rreth 18-20 minuta.
Në fund, servirim orizin me kërpudhat e gatuara dhe e pudrosim me djathë parmixhano të grirë dhe majdanoz të freskët.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento