Fillojmë duke pastruar kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Vendosim tiganin me vaj dhe i kaurdisim derisa të fillojnë të zbuten, pastaj shtojmë pak lëng perimesh dhe i lëmë të ziejnë në zjarr mesatar.
Në një tigan tjetër, shtojmë pak vaj ulliri dhe kaurdisim qepën e grirë shumë imët derisa të bëhet e butë. Pastaj, shtojmë orizin dhe e kaurdisim mirë për disa minuta. E shuajmë me verë të bardhë dhe, sapo vera të avullojë, fillojmë të shtojmë lëngun e perimeve pak nga pak. Orizi do ta përthithë gradualisht lëngun gjatë gatimit, që zgjat rreth 18-20 minuta.
Në fund, servirim orizin me kërpudhat e gatuara dhe e pudrosim me djathë parmixhano të grirë dhe majdanoz të freskët.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Komento