Fillojmë duke pastruar kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Vendosim tiganin me vaj dhe i kaurdisim derisa të fillojnë të zbuten, pastaj shtojmë pak lëng perimesh dhe i lëmë të ziejnë në zjarr mesatar.
Në një tigan tjetër, shtojmë pak vaj ulliri dhe kaurdisim qepën e grirë shumë imët derisa të bëhet e butë. Pastaj, shtojmë orizin dhe e kaurdisim mirë për disa minuta. E shuajmë me verë të bardhë dhe, sapo vera të avullojë, fillojmë të shtojmë lëngun e perimeve pak nga pak. Orizi do ta përthithë gradualisht lëngun gjatë gatimit, që zgjat rreth 18-20 minuta.
Në fund, servirim orizin me kërpudhat e gatuara dhe e pudrosim me djathë parmixhano të grirë dhe majdanoz të freskët.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento