Nga
">Vangelis Zoga6 Tetor, 2020 Lexoje për 1 minutë
Rizoto me 3 lloje kërpudhash
200 gr oriz Arborio
550 ml lëng pule
50 gr kërpudha champinion
50 gr kërpudha shimeji
50 gr kërpudha porcini
50 gr gjalpë
40 gr qepë e grirë
60 gr djathë parmixhano
2 gjethe dafine
20 ml verë e bardhë
Kripë dhe piper për shije
Në një tigan hidhni gjysmën e gjalpit dhe shtoni qepën të skuqet pak. Shtoni kripë,piper, gjethet e dafinës dhe të gjitha kërpudhat të skuqen. Kur të fillojnë të marrin pak ngjyrë shtoni orizin dhe përzijeni vazhdimisht deri sat ë marrë pak ngjyrë. Shtoni verën dhe lërëni deri sa të largohet plotësisht. Pasi vera është tharë shtoni lëngun e pulës (vetëm gjysmën) dhe pak më vonë kur të ketë avulluar shtoni gjysmën tjetër. Vazhdoni ta përzieni deri sa lëngjet të jenë tharë, port ë mbetet orizi pak i lagësht. Hiqeni orizin nga zjarri, shtoni pjesën tjetër të gjalpit dhe djathin parmixhano dhe përzijeni deri sa të jetë bërë masa homogjene.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment