Nga
">Vangelis Zoga6 Tetor, 2020 Lexoje për 1 minutë
Rizoto me 3 lloje kërpudhash
200 gr oriz Arborio
550 ml lëng pule
50 gr kërpudha champinion
50 gr kërpudha shimeji
50 gr kërpudha porcini
50 gr gjalpë
40 gr qepë e grirë
60 gr djathë parmixhano
2 gjethe dafine
20 ml verë e bardhë
Kripë dhe piper për shije
Në një tigan hidhni gjysmën e gjalpit dhe shtoni qepën të skuqet pak. Shtoni kripë,piper, gjethet e dafinës dhe të gjitha kërpudhat të skuqen. Kur të fillojnë të marrin pak ngjyrë shtoni orizin dhe përzijeni vazhdimisht deri sat ë marrë pak ngjyrë. Shtoni verën dhe lërëni deri sa të largohet plotësisht. Pasi vera është tharë shtoni lëngun e pulës (vetëm gjysmën) dhe pak më vonë kur të ketë avulluar shtoni gjysmën tjetër. Vazhdoni ta përzieni deri sa lëngjet të jenë tharë, port ë mbetet orizi pak i lagësht. Hiqeni orizin nga zjarri, shtoni pjesën tjetër të gjalpit dhe djathin parmixhano dhe përzijeni deri sa të jetë bërë masa homogjene.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Lini një koment