Nga
">Vangelis Zoga6 Tetor, 2020 Lexoje për 1 minutë
Rizoto me 3 lloje kërpudhash
200 gr oriz Arborio
550 ml lëng pule
50 gr kërpudha champinion
50 gr kërpudha shimeji
50 gr kërpudha porcini
50 gr gjalpë
40 gr qepë e grirë
60 gr djathë parmixhano
2 gjethe dafine
20 ml verë e bardhë
Kripë dhe piper për shije
Në një tigan hidhni gjysmën e gjalpit dhe shtoni qepën të skuqet pak. Shtoni kripë,piper, gjethet e dafinës dhe të gjitha kërpudhat të skuqen. Kur të fillojnë të marrin pak ngjyrë shtoni orizin dhe përzijeni vazhdimisht deri sat ë marrë pak ngjyrë. Shtoni verën dhe lërëni deri sa të largohet plotësisht. Pasi vera është tharë shtoni lëngun e pulës (vetëm gjysmën) dhe pak më vonë kur të ketë avulluar shtoni gjysmën tjetër. Vazhdoni ta përzieni deri sa lëngjet të jenë tharë, port ë mbetet orizi pak i lagësht. Hiqeni orizin nga zjarri, shtoni pjesën tjetër të gjalpit dhe djathin parmixhano dhe përzijeni deri sa të jetë bërë masa homogjene.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment