Rizoto i gatuar me mish pule dhe kërpudha

Koha e përgatitjes: 10 min Koha e gatimit: 20 min

Ingredientët

  • 4 lugë gjalpë të pakripur
  • 2 lugë vaj ulliri
  • Kërpudha 1/2 kg
  • 1 qepë të vogël
  • 1-1 / 2 gota oriz
  • 1/2 filxhan verë të bardhë ose supë pule
  • 1 lugë gjelle lëng limoni
  • 1 kuti supë pule
  • 2 gota mish pule
  • 3 lugë djathë të grirë
  • 2 lugë majdanoz
  • 1/2 lugë çaji kripë
  • 1/4 lugë çaji piper

Udhëzimet

1

Në tenxhere me presion vendoseni në ngrohje të lartë.

2

Shtoni 2 lugë gjelle gjalpë dhe vaj.

3

Shtoni kërpudha dhe qepë dhe gatuajini 6-8 minuta.

4

Shtoni orizin dhe gatuajeni deri sa orizi të vishet 2-3 minuta.

5

Hidhni verë dhe lëng limoni dhe gatuajeni deri sa orizi të zhytet në përzierjen e verës.

6

Lereni supët të zihet me kapak të mbyllur dhe ulni pak presionin e tenxheres.

7

Vendosni kohën për 4 minuta.

8

Kur të mbarojë procesi i gatimit përzjeni mirë përbërësit dhe shtoni ato që kanë mbetur.

9

Vendoseni për pak në ngrohje të lartë dhe sherbejeni menjëherë.

10

Përzgjidhni vendosjen e saute dhe rregulloni për ngrohje të lartë; ngrohjes. Shërbejeni menjëherë.

Lini një koment