250 gr kungull i njomë, 140 gr i grirë në rende, pjesa tjetër e prerë në kubikë
175 gr oriz rizoto
lëvore dhe lëngu i 1 limoni
1,2l lëng perimesh (ose pule), të mbajtur të nxehtë në zjarr të ulët
25 gr parmixhiano i grirë në rende
2 lugë mascarpone
spërkatje me vaj ulliri
1 lugë gjelle me stika pishe të thekura
Shkrini gjysmën e gjalpit në një tigan, shtoni qepën dhe skuqeni butësisht derisa të zbutet. I përziejmë kungujt e grirë dhe orizin, rrisim zjarrin dhe gatuajmë duke i trazuar për 1-2 minuta.
Shtoni lëngun e limonit dhe një lugë lëngu të nxehtë dhe shpërndajeni në zjarr mesatar-të lartë duke e përzier vazhdimisht. Kur lëngu të jetë përthithur, shtoni një lugë tjetër lëng. Vazhdoni të gatuani kështu për 20-25 minuta derisa orizi të jetë thjesht i butë dhe kremoz. Përzieni parmixhianon, maskarponen dhe pak erëza, mbulojeni me kapak dhe lëreni mënjanë për 5 minuta ndërsa gatuani kungujt e njomë të mbetur.
Ngrohni gjalpin e mbetur dhe pak vaj në një tigan të vogël. Shtoni kungujt e prerë në kubikë dhe skuqini në zjarr të fortë për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe thjesht të zbuten. Ndani rizoton midis tasave ose pjatave të cekëta, më pas hidhini sipër kunguj të vegjël të prerë në kubikë dhe lëngun me gjalpë, stikat e pishës dhe pak lëkurë limoni të grirë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento