Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Shkrini gjysmën e gjalpit në një tigan, shtoni qepën dhe skuqeni butësisht derisa të zbutet. I përziejmë kungujt e grirë dhe orizin, rrisim zjarrin dhe gatuajmë duke i trazuar për 1-2 minuta.
Shtoni lëngun e limonit dhe një lugë lëngu të nxehtë dhe shpërndajeni në zjarr mesatar-të lartë duke e përzier vazhdimisht. Kur lëngu të jetë përthithur, shtoni një lugë tjetër lëng. Vazhdoni të gatuani kështu për 20-25 minuta derisa orizi të jetë thjesht i butë dhe kremoz. Përzieni parmixhianon, maskarponen dhe pak erëza, mbulojeni me kapak dhe lëreni mënjanë për 5 minuta ndërsa gatuani kungujt e njomë të mbetur.
Ngrohni gjalpin e mbetur dhe pak vaj në një tigan të vogël. Shtoni kungujt e prerë në kubikë dhe skuqini në zjarr të fortë për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë dhe thjesht të zbuten. Ndani rizoton midis tasave ose pjatave të cekëta, më pas hidhini sipër kunguj të vegjël të prerë në kubikë dhe lëngun me gjalpë, stikat e pishës dhe pak lëkurë limoni të grirë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento