100 g yndyrë rose ose pate (për një shije luksoze), ose 100 ml vaj ulliri
2 lugë gjelle miell
Kripë cilësore, për të shërbyer
Vendosni në furrë një tavë pjekjeje (një e madhe sa për të marrë patatet në një shtresë të vetme) dhe ngrohni furrën në 200C.
Qëroni 1 kg patate dhe prisni secilën në 4 pjesë të barabarta nëse janë mesatare, 2-3 nëse janë më të vogla.
Hidhini patatet në një tenxhere të madhe dhe mbusheni me ujë aq sa mezi i mbulon.
Shtoni kripë, më pas prisni që uji të vlojë. Sapo uji të arrijë një valë të plotë, ulni zjarrin, vendosni kohëmatësin dhe ziejini patatet të pambuluara, për 2 minuta.
Ndërkohë, vendosni 100 gr yndyrë rose ose pate ose 100 ml vaj ulliri në tavën e nxehtë dhe ngroheni në furrë për disa minuta, që të jetë vërtet e nxehtë.
Kullojini patatet në një kullesë dhe më pas tundeni kullesë përpara dhe mbrapa disa herë për të zbutur pjesën e jashtme.
I spërkasim me 2 lugë gjelle miell dhe i japim një tundje tjetër në mënyrë që të jenë të veshura në mënyrë të barabartë me miell.
Hidhini me kujdes patatet në yndyrën e nxehtë, më pas kthejini dhe rrotullojini përreth në mënyrë që të jenë të veshura gjithandej.
Përhapini ato në një shtresë të vetme duke u siguruar që të kenë mjaft vend.
Pjekim patatet për 15 minuta, më pas i nxjerrim nga furra dhe i kthejmë nga ana tjetër.
I pjekim edhe 15 minuta të tjera dhe i kthejmë sërish. I vendosim përsëri në furrë për 10-20 minuta të tjera, ose sado kohë të duhet për t’i bërë ato vërtet të arta dhe krokante.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento