Ngrohni furrën në 180C. Ngrohni vajin në një tigan të madh në zjarr mesatar dhe skuqni qepën, karotat, selinon dhe një gjethe dafine për 8-10 minuta derisa perimet të zbuten dhe të fillojnë të bëhet të arta. Shtoni mishin e grirë dhe hudhrën dhe skuqeni derisa viçi të marrë ngjyrë kafe, rreth 5 minuta. Hidhni domatet dhe një kanaçe me ujë, purenë e domates dhe koncentratin, lërini të vlojnë, më pas mbulojeni dhe ziejini për 20 minuta, duke hequr kapakun pas 10 minutash për të zvogëluar pak masën.
Ndërkohë, qumështin e hedhim në një tigan mesatar me miellin dhe e përziejmë në zjarr të ngadaltë derisa masa të mos ketë toptha. Shtoni gjethen e dytë të dafinës dhe një majë të mirë luge arrëmyshk dhe vazhdoni të gatuani, duke e trazuar, për 8-10 minuta derisa të trashet.
Hiqni dafinën nga salca dhe hidheni. Hidhni një të tretën e mishit të grirë në bazën e një enë pjekjeje 19 x 24 cm dhe sipër vendosni dy fletë lazanje. Hidhni gjysmën e mbetur të mishit me lugë, më pas shtoni dy fletë të tjera lazanja, pjesën tjetër të grirë dhe fletët e mbetura të lazanjës. Hidhni me lugë salcën e bardhë dhe spërkatni me djathë. E pjekim për 40 minuta derisa të dalin flluska dhe të marrin ngjyrë të artë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento