Receta e Rajmondës: Tavë me mish pule, oriz dhe supë kërpudhash
Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Rajmonda na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale. Një tavë me mish pule, oriz dhe supë kërpudhash është një nga ushqimet e saj të preferuara që gjithashtu e ka specialitet dhe ka dashur që recetën e këtij gatimi t’a ndajë me ne.
Mëposhtë po ju tregojmë hapat e përgatitjes:
Përbërësit:
1 kuti supë krem kërpudhash
1 filxhan me ujë
3/4 filxhan oriz të bardhë
1/4 lugë çaji piper i kuq
1/4 lugë çaji piper i zi
1 copë e madhe gjoks pule
Përgatitja:
1.Llokoçisni supën e kërpudhave, ujin, orizin, piperin e kuq dhe piperin e zi në një tavë për pjekje.
2.Marinojeni mishin e pulës sipas dëshirës.
3.Hidhni mishin sipër shtresës në tavë dhe mbulojeni tavën.
4.Piqeni në 180 gradë C për 45 minuta ose deri sa pula është gatuar dhe orizi është i butë.
5.Lëreni të qëndrojë për 10 minuta dhe përzijeni orizin para se të shërbeni.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment