Në rubrikën tonë të përjavshme “Receta ime” njëra prej ndjekseve të Neps.al, Aida na ka shkruajtur duke treguar recetën e saj speciale të një prej ëmbëlsirave më të preferuara të shqiptarëve, krem karamel të përgatitur në shtëpi. Për të mësuar edhe ju këtë recetë të thjeshtë ndiqni hapat e mëposhtëm:
Përbërësit:
500 ml qumësht
5-6 lugë sheqer
1 bustinë vanilje
3 kokrra vezë
Përgatitja:
1.Në një tenxhere,vëmë qumështin, sheqerin dhe vaniljen, të valojnë në flakë të ulët.
2.Ndërkohë, rrahim vezët me rrahësen e vezëve , derisa të bëhen si shkumë.
3.Shtojmë qumështin e valuar pa ndaluar përzierjen e vezëve.
4.Shpërndajmë masën në 6 forma që durojnë nxehtësinë e furrës dhe i futim në furrë, të cilën e ndezim në 120 gradë.
5.I pjekim për 20 minuta në temperaturën 120° C, më pas 10 minuta të tjera në temperaturën 180° C dhe së fundi, 5 minuta në 210 °C.
6.I lëmë të ftohen në temperaturë ambienti dhe më pas i vendosim në frigorifer jo më pak se 3 orë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment