Coq au Vin (Pulë në Verë të Kuqe)
Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet...
Sugjerojmë:
Skuqim spinaqin dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa spinaqi të zbutet. E heqim nga zjarri dhe e përziejmë me ricottën dhe djathin parmixhan, duke shtuar kripë dhe piper sipas shijes. Vendosim një lugë nga kjo mbushje në mes të brumit për ravioli dhe i mbyllim mirë.
Ziejmë raviolit në ujë me kripë për rreth 3-4 minuta ose derisa të ngrihen në sipërfaqe. Ndërkohë, shkrimë gjalpin në një tigan dhe i kalojmë raviolit e ziera për disa sekonda në tigan. Shërbejmë me rigon të freskët për dekorim.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe një gotë verë të bardhë. Konsumohet si pjatë kryesore për një drekë të lehtë.
Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet...
Në një tas të madh, vendosim sallatën e përzier, avokadon e prerë në feta dhe salmonin e tymosur. Shtojmë lëngun e limonit, vajin e ullirit, kripë dhe piper sipas shijes. E përziejmë lehtë për të ruajtur strukturën e përbërësve....
Në një tigan të madh dhe të thellë, ngrohim vajin e ullirit dhe shtojmë copat e pulës, duke i skuqur derisa të marrin ngjyrë të artë. Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe i skuqim derisa të zbuten. Pastaj shtojmë specin...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento