Skuqim spinaqin dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa spinaqi të zbutet. E heqim nga zjarri dhe e përziejmë me ricottën dhe djathin parmixhan, duke shtuar kripë dhe piper sipas shijes. Vendosim një lugë nga kjo mbushje në mes të brumit për ravioli dhe i mbyllim mirë.
Ziejmë raviolit në ujë me kripë për rreth 3-4 minuta ose derisa të ngrihen në sipërfaqe. Ndërkohë, shkrimë gjalpin në një tigan dhe i kalojmë raviolit e ziera për disa sekonda në tigan. Shërbejmë me rigon të freskët për dekorim.
Shoqërohet me: Sallatë jeshile dhe një gotë verë të bardhë. Konsumohet si pjatë kryesore për një drekë të lehtë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento