Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Gatuani raviolit sipas udhëzimeve të paketës duke shtuar shpargujt minutën e fundit të gatimit.
Kullojini dhe rezervoni 1/2 gotë ujë makaronash.
Ndërkohë marinoni mishin e pulës me kripë dhe piper të zi.
Gatuajeni në vaj ulliri mbi ngrohje mesatare në një tigan të madh, të mbuluar pjesërisht.
Ulni pak nxehtësinë dhe në mes shtoni gjalpin dhe gatuajeni deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë, 1 - 2 minuta.
Shtoni qepët dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë të artë 2 - 3 minuta.
Përzijini me sherbelë dhe hudhër.
Gatuajini për 1 minutë dhe shtojini tek raviolit me shparguj dhe lëngun e rezervuar.
Shtoni kripë dhe piper për shije dhe sherbejeni me pecorino dhe mish pule të copëtuar.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment