Vini ne tigan mbi zjarr mesatar susamin dhe piqeni per 2-4min. Shtoni korianderin, kiminon dhe gatuani per pak sekonda. Kalojini ne nje pjate te ftohen. Thërmojini.
Hidhni vajin ne tigan dhe shtoni qepet dhe hudhren, gatuani rreth 2 minuta. Hidhni qepet, hudhrat, gatuajini 2 minuta.
Ndizni furren ne 200 gradë Celcius.
Shtypni qiqrat, hidhni orizin, tersheren, lengun e limonit, kripen, piperin, erzat, dhe perzjerjen e qepes, perzjeni mire. Formoni qoftet dhe lyejini me tersheren. Piqini sa te marrin ngjyren kafe.
Nje recete ideale per te shtuar fibrat bimore, hekurin dhe magnezin. Mund te shoqerohet me salce kosi te pergatitur me kos natyral, hudhra, koper dhe pak spec te kuq djeges.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment