Vini ne tigan mbi zjarr mesatar susamin dhe piqeni per 2-4min. Shtoni korianderin, kiminon dhe gatuani per pak sekonda. Kalojini ne nje pjate te ftohen. Thërmojini.
Hidhni vajin ne tigan dhe shtoni qepet dhe hudhren, gatuani rreth 2 minuta. Hidhni qepet, hudhrat, gatuajini 2 minuta.
Ndizni furren ne 200 gradë Celcius.
Shtypni qiqrat, hidhni orizin, tersheren, lengun e limonit, kripen, piperin, erzat, dhe perzjerjen e qepes, perzjeni mire. Formoni qoftet dhe lyejini me tersheren. Piqini sa te marrin ngjyren kafe.
Nje recete ideale per te shtuar fibrat bimore, hekurin dhe magnezin. Mund te shoqerohet me salce kosi te pergatitur me kos natyral, hudhra, koper dhe pak spec te kuq djeges.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment