Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Të gjithë kemi një recetë që e kemi më shumë për zemër ose që mbetet si më e veçantë…qoftë e ëmbël apo e kripur. Dhe qoftet me salcë bëjnë pjesë tek këto pjata të veçanta. Sot do t’i përgatisim në versionin klasik, me mish viçi e salçiçe, por mund t’i përgatisni edhe me peshk e perime.
Për përgatitjen e kësaj recete, nisim me përgatitjen e brumit të qofteve. Prisni bukën në copa dhe hidheni në një mikser. Grijeni derisa buka të jetë shndërruar në thërrime. Lëreni mënjanë bukën dhe hiqni spangot dhe lëkurën e salçiçeve.
Shtypeni me pirun masën e salçiçeve dhe bashkojeni me mishin e grirë në një tas qelqi. Më pas shtoni rigonin, pak arrë moskat, majdanoz, parmixhanin e grirë dhe bukën e grirë që keni lënë mënjanë bashkë me vezën.
Punojeni brumin me duar, shtoni kripë e piper dhe krijoni një masë homogjene.
Me brumin që formuat, formoni toptha me peshë 20 gr secila. Do t’ju dalin afërsisht 24 qofte. Kur t’i keni përgatitur të gjitha, ngrohni pak vaj në një tigan që nuk ngjit.
Kur vaji të jetë nxehur, skuqini qoftet për disa minuta nga të dyja anët. Shtoni salcën e domateve, ujin, rregullojeni me kripë, aromatizojeni me piper dhe gatuajini në zjarr të ulët për 15-20 minuta. Kur të jenë gati, hidhuni pak rigon të thatë dhe shërbejini të nxehta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment