Qepë të mbushura me arra, ideale për të gjitha rastet!
4 qepë të mëdha
100 gram arra të thërrmuara
100 gram djathë grana padano i freskët
150 gram sallam
30 gr gjalpë
1 vezë
2 lugë gjelle galetë
Pak kripë
1.Qëroni qepët dhe ziejini për 10 minuta në ujë me kripë. Kullojini dhe lërini të ftohen. Pritini përgjysmë për së gjati, hiquni pjesën qendrore dhe lërini mënjanë.
2.Fusni arrat në ujë valë për 1 minutë, kullojini dhe hiquni cipën.
3.Në mikser përzieni pjesën e brendshme të qepëve, sallamin e prerë në copa, arrat e qëruara nga cipa, djathin granda padano, vezën, pak kripë dhe gjysmën e galetës.
4.Me këtë mbushje që përgatitët, mbushni gjysmat e qepëve dhe vendosini në një tepsi ku keni shtruar letër furre të cilën e keni lagur dhe shtrydhur më parë. Spërkatini qepët e mbushura me galetën e mbetur dhe grijuni sipër disa copëza gjalpi.
5.Shtoni 1 gotë ujë në tepsi dhe piqini në furrë të nxehur në 180 gradë për 40 minuta.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Lini një koment