Bëjmë bashkë tiramisu
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Sugjerojmë:
Qepën e përdorim në një pjesë të madhe të pjatave, por në këtë variant, ajo vjen e gatuar ndryshe dhe është një pjatë kryesore. Le të shohim së bashku hapat:
Vendosni vajin dhe gjalpin në një tigan të thellë gize me fund të trashë. Pasi gjalpi të ketë shkrirë dhe vaji të jetë nxehur, shtoni qepët e pastruara. Shtoni kripë e piper dhe lërini për 10 minuta.
Ndërkohë që qepët skuqen, përgatisni pançetën. Priteni në feta, pastaj në shirita dhe pastaj në copa. Shtojini tek qepët.
Shuajini me uthullën e verës dhe lëreni të avullojë në zjarr të lartë. Mbuloni tiganin me kapak dhe lëreni më pas në zjarr të ulët për 30 minuta. Shtoni pak ujë që të mos ngjiten qepët.
Në këtë pikë, qepët janë të gatuara mirë, të veshura nga salca dhe gati për t’u servirur.
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment