E dije që ananasi rritet në shkurre dhe jo...
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
Sugjerojmë:
Qepën e përdorim në një pjesë të madhe të pjatave, por në këtë variant, ajo vjen e gatuar ndryshe dhe është një pjatë kryesore. Le të shohim së bashku hapat:
Vendosni vajin dhe gjalpin në një tigan të thellë gize me fund të trashë. Pasi gjalpi të ketë shkrirë dhe vaji të jetë nxehur, shtoni qepët e pastruara. Shtoni kripë e piper dhe lërini për 10 minuta.
Ndërkohë që qepët skuqen, përgatisni pançetën. Priteni në feta, pastaj në shirita dhe pastaj në copa. Shtojini tek qepët.
Shuajini me uthullën e verës dhe lëreni të avullojë në zjarr të lartë. Mbuloni tiganin me kapak dhe lëreni më pas në zjarr të ulët për 30 minuta. Shtoni pak ujë që të mos ngjiten qepët.
Në këtë pikë, qepët janë të gatuara mirë, të veshura nga salca dhe gati për t’u servirur.
Ananasi është një nga frutat tropikale më të dashur në botë, por mënyra se si rritet shpesh mbetet një surprizë për ata që nuk e kanë parë nga afër. Në vend që të zhvillohet në një pemë, si shumë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Fillojmë duke ndarë të verdhat e vezëve nga të bardhat. Në një tas, rrahim të verdhat me sheqerin derisa të krijohet një masë kremoze dhe e hapur në ngjyrë. Shtojmë mascarponen dhe e përziejmë ngadalë derisa të bëhet një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment