Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Patatet e ëmbla janë një mrekulli kur shijohen si pure. Pluhuri i kanellës do e bëjë këtë recetë të preferuarën e familjes suaj!
Qëroni patatet, i prisni në copa të vogla dhe i vendosni për të zierë në një tenxhere me ujë. I shtoni edhe 2 lugë gjelle kripë.
Pas 20 minutash, i kulloni patatet dhe i shtypni mirë me një pirun.
Tek tasi ku keni shtypur patatet, shtoni qepën e njomë, kremin e djathit, kanellën, mjaltin, pak kripë e piper. I përzieni mirë.
E servirni në një pjatë duke i shtuar sipër qepët e njoma të grira hollë.
Kjo pure mund të shoqërohet me sallatë, fileto pule, oriz, makarona apo mund ta lyeni me fetën e bukës.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment