Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Një pjatë e shijshme dhe kremoze perimesh, në alternativë të puresë me patate, kjo me karota e qepë është e shijshme dhe me ngjyra, perfekte për të shoqëruar pjatat e dyta të mishit ose peshkut. Kjo pjatë është e thjeshtë për t’u përgatitur, është e lehtë dhe e ushqyeshme.
Qëroni pataten dhe karotat, lajini, pritini në kubikë, dhe vendosini në një tenxhere bashkë me qumështin dhe shtoni ujë derisa të mbulohen perimet, hidhni kripë e piper dhe ziejini në zjarr të ulët për 30 minuta.
Karamelizoni qepët. Qëroni dy qepët, pritini në feta të holla dhe skuqini në një tigan me pak gjalpë, 2 lugë vaj ulliri e.v, kripë e piper. Kur të nisin të skuqen, shtoni sheqerin, vazhdoni karamelizimin për 15 minuta dhe hiqini nga zjarri.
Me anë të një frulatori, fruloni patatet dhe karotat dhe lërini të trashen ende në zjarr nëse është e nevojshme. Shtoni kripë e piper, shpërndajeni nëpër pjata dhe komplotojini pjatat me qepët e karamelizuara.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment