sheqer pluhur, salcë karameli dhe akullore, për t'u shërbyer
Vendosni gjalpin në një enë pjekjeje 1 litërshe dhe vendoseni në mikrovalë në temperaturë të lartë për 30 sekonda-1 min derisa të shkrihet. Shtoni 1½ banane, grijeni gjalpin e shkrirë, më pas shtoni sheqerin, miellin, kanellën, vezët dhe qumështin. Përziejini mirë së bashku.
Pritini bananen e mbetur në copa sipër, më pas kthejeni në mikrovalë dhe gatuajeni në temperaturë të lartë për 8 minuta derisa të gatuhet dhe të skuqet. Shërbejeni të ngrohtë, të spërkatur me sheqer pluhur, nëse dëshironi, me pak salcë karameli dhe një lugë akullore.
1. Përgatitja e shurupit Shurupi është baza që jep ëmbëlsinë e hallvës. Në një tenxhere, shtoni ujin dhe sheqerin. Vendoseni në zjarr mesatar dhe përziejeni derisa sheqeri të tretet plotësisht. Kur të fillojë të vlojë, ulni zjarrin dhe lëreni...
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Komento