sheqer pluhur, salcë karameli dhe akullore, për t'u shërbyer
Vendosni gjalpin në një enë pjekjeje 1 litërshe dhe vendoseni në mikrovalë në temperaturë të lartë për 30 sekonda-1 min derisa të shkrihet. Shtoni 1½ banane, grijeni gjalpin e shkrirë, më pas shtoni sheqerin, miellin, kanellën, vezët dhe qumështin. Përziejini mirë së bashku.
Pritini bananen e mbetur në copa sipër, më pas kthejeni në mikrovalë dhe gatuajeni në temperaturë të lartë për 8 minuta derisa të gatuhet dhe të skuqet. Shërbejeni të ngrohtë, të spërkatur me sheqer pluhur, nëse dëshironi, me pak salcë karameli dhe një lugë akullore.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento