Ngrohni grilën e furrës në nivelin më të lartë dhe vendosni një tigan të madh me ujë të kripur të ziejë. Lani preshin, hiqni dhe hidhni shtresat e jashtme dhe shtojeni në tigan. Gatuajeni për 2 minuta derisa të fillojë të zbutet, më pas transferojeni menjëherë në një enë me ujë të ftohtë. Pasi të jetë ftohur, kullojeni, thajeni dhe priteni për së gjati, vendoseni në një tepsi, me anën e prerë poshtë dhe lyejeni me 2 lugë gjelle vaj.
Hidhni hudhrat dhe açuget në një procesor ushqimi për të formuar një pastë. Me motorin në punë, shtoni mustardën, 2 lugë lëng limoni, të verdhat e vezëve dhe pak erëza, më pas shtoni gradualisht pjesën tjetër të vajit, pikë-pikë, derisa salca të trashet. Përzieni parmixhianon, provojeni për erëza dhe shtoni më shumë lëng limoni, nëse dëshironi. Ndani salcën midis dy tasave. Shtoni ujë në një tas derisa të bëhet një konsistencë e lëngshme. Mbajeni tasin tjetër në frigorifer për një ditë tjetër – funksionon mirë me mish qengji të pjekur ose në sanduiçe. Ruhet ne frigorifer per 2 dite.
Piqeni preshin në skarë për 5 minuta derisa të nisë të nxihet, më pas vendoseni në një pjatë servirjeje, shpërndani mbi të lajthitë dhe majdanozin dhe spërkatini me salcën e açugeve.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Komento