Ngrohni grilën e furrës në nivelin më të lartë dhe vendosni një tigan të madh me ujë të kripur të ziejë. Lani preshin, hiqni dhe hidhni shtresat e jashtme dhe shtojeni në tigan. Gatuajeni për 2 minuta derisa të fillojë të zbutet, më pas transferojeni menjëherë në një enë me ujë të ftohtë. Pasi të jetë ftohur, kullojeni, thajeni dhe priteni për së gjati, vendoseni në një tepsi, me anën e prerë poshtë dhe lyejeni me 2 lugë gjelle vaj.
Hidhni hudhrat dhe açuget në një procesor ushqimi për të formuar një pastë. Me motorin në punë, shtoni mustardën, 2 lugë lëng limoni, të verdhat e vezëve dhe pak erëza, më pas shtoni gradualisht pjesën tjetër të vajit, pikë-pikë, derisa salca të trashet. Përzieni parmixhianon, provojeni për erëza dhe shtoni më shumë lëng limoni, nëse dëshironi. Ndani salcën midis dy tasave. Shtoni ujë në një tas derisa të bëhet një konsistencë e lëngshme. Mbajeni tasin tjetër në frigorifer për një ditë tjetër – funksionon mirë me mish qengji të pjekur ose në sanduiçe. Ruhet ne frigorifer per 2 dite.
Piqeni preshin në skarë për 5 minuta derisa të nisë të nxihet, më pas vendoseni në një pjatë servirjeje, shpërndani mbi të lajthitë dhe majdanozin dhe spërkatini me salcën e açugeve.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento