Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Në një tas me ujë të ngrohtë, hidhni 25 gr maja birre, më pas shtoni 2 lugë miell, përziejini me një rrahëse vezësh që të mos formohen gungëza dhe lëreni të vijë për të paktën një orë.
2.Lani mirë portokallin dhe limonin. Më pas grijuni lëkurën.
3.Mbi një plan pune, shtoni miellin në formë vullkane, formoni një vrimë në qender të tij, shtoni struton, 3 vezë dhe pak kripë. Shtoni lëkurën e agrumeve, masën me maja e miell që keni lënë mënjanë dhe përziejini derisa të përftoni një masë kremoze.
4.Merrni një tepsi me formë (ajo ku bëni kekun), lyejeni me gjalpë dhe përhapni brumin në të. Mbulojeni me një pecetë dhe lëreni të vijë për 3-4 orë.
5.Vendosni vezët e tjera siç janë tek ëmbëlsira dhe piqeni në 210 gradë për 10 minuta, më pas uleni temperaturën në 170 gradë Celsius dhe vazhdoni ta piqni edhe për 45 minuta të tjera. Lëreni të ftohet dhe shërbejeni.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment