1.Vakim qumështin dhe e përziejmë me sheqerin, majanë dhe pak miell. Më pas shtojmë vajin, kripën dhe miellin tjetër.
2.E punojmë mirë brumin e përgatitur dhe e lemë në një enë të mbuluar derisa brumi të dyfishojë vëllimin.
3.Pasi brumi të ketë ardhur e ndajmë në topthza sa 1 kokërr mandarine dhe secilën ndarje e hapim në pite.
4.Vendosim mbi çdo pite nga një lugë djathë të thërrmuar dhe e mbështjellim.
5.Ose mund të bëjmë një mënyrë tjetër duke e vendosur mbushjen me djath në mes të dy piteve të cilat me anë të një piruni i ngjeshim dhe i bashkojmë me njëra tjetrën.
6.I lyejmë pitet e mbushura me djathë, me pak gjalpë dhe i vendosim të piqen në temperaturë mesatare në një tigan që nuk ngjit.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment