1.Vakim qumështin dhe e përziejmë me sheqerin, majanë dhe pak miell. Më pas shtojmë vajin, kripën dhe miellin tjetër.
2.E punojmë mirë brumin e përgatitur dhe e lemë në një enë të mbuluar derisa brumi të dyfishojë vëllimin.
3.Pasi brumi të ketë ardhur e ndajmë në topthza sa 1 kokërr mandarine dhe secilën ndarje e hapim në pite.
4.Vendosim mbi çdo pite nga një lugë djathë të thërrmuar dhe e mbështjellim.
5.Ose mund të bëjmë një mënyrë tjetër duke e vendosur mbushjen me djath në mes të dy piteve të cilat me anë të një piruni i ngjeshim dhe i bashkojmë me njëra tjetrën.
6.I lyejmë pitet e mbushura me djathë, me pak gjalpë dhe i vendosim të piqen në temperaturë mesatare në një tigan që nuk ngjit.
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Qëroni bananen dhe hiqni tulin e avokados. Vendosini në një tas ose në një blender të vogël. 2️⃣ Blenderimi Shtoni qumështin e gjirit ose formulën nëse dëshironi një teksturë më të butë. Përdorni një pirun...
1️⃣ Përzierja e përbërësve Vendosni të gjithë përbërësit në një blender të fuqishëm. 2️⃣ Blenderimi Përziejini për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë kremoze dhe homogjene. 3️⃣ Shërbimi Hidheni në një gotë të madhe dhe shijojeni menjëherë! 🔹...
Lini një koment