Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Lani dhe thani të gjitha produktet.
Rregulloni tavën e furrës në mënyrë që ajo të jetë në pozicionin më të afërt me zjarrin dhe vendosni një fletë pjekje në të.
Pritini brokolin në copa të vogla.
Ngrohni tiganin mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni pançetën dhe gatuajeni derisa të fillojë të lëshojë vaj, rreth 2 minuta.
Shtoni 1 lugë çaji vaj ulliri dhe brokoli në tigan dhe gatuajeni deri sa brokoli të zbutet.
Shtoni kripë dhe piper dhe hiqeni tiganin nga nxehtësia.
Në një tas të vogël, përzieni së bashku riçota, vaj ulliri, ½ lugë hudhër pluhur, ½ lugë erëz dhe pak kripë dhe piper.
Përhapeni përzierjen e ricotave në mënyrë të barabartë mbi pitet dhe hidhni sipër panceta, brokoli dhe djathë parmixhano.
Hiqni me kujdes tavën e pjekjes nga furra dhe spërkateni me vaj ulliri.
Vendosni mbi to pitet e përgatitura dhe lërini të piqen deri sa djathi të shkrijë, 3-4 minuta.
Pasi të piqen sherbejini pitet me erëzat e prera në feta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment