Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Lani dhe thani të gjitha produktet.
Rregulloni tavën e furrës në mënyrë që ajo të jetë në pozicionin më të afërt me zjarrin dhe vendosni një fletë pjekje në të.
Pritini brokolin në copa të vogla.
Ngrohni tiganin mbi nxehtësinë mesatare.
Shtoni pançetën dhe gatuajeni derisa të fillojë të lëshojë vaj, rreth 2 minuta.
Shtoni 1 lugë çaji vaj ulliri dhe brokoli në tigan dhe gatuajeni deri sa brokoli të zbutet.
Shtoni kripë dhe piper dhe hiqeni tiganin nga nxehtësia.
Në një tas të vogël, përzieni së bashku riçota, vaj ulliri, ½ lugë hudhër pluhur, ½ lugë erëz dhe pak kripë dhe piper.
Përhapeni përzierjen e ricotave në mënyrë të barabartë mbi pitet dhe hidhni sipër panceta, brokoli dhe djathë parmixhano.
Hiqni me kujdes tavën e pjekjes nga furra dhe spërkateni me vaj ulliri.
Vendosni mbi to pitet e përgatitura dhe lërini të piqen deri sa djathi të shkrijë, 3-4 minuta.
Pasi të piqen sherbejini pitet me erëzat e prera në feta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment