Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere të mesme të vendosur mbi ngrohje mesatare hidhni lëng pule, gjalpë, kripë, pluhur hudhre, piper, spec të kuq dhe pluhur qepe.
Pasi përzierja fillon të ziejë uleni pak nxehtësinë.
Në një tigan të madh të vendosur mbi ngrohje të ulët, shtoni vaj ulliri.
Kur vaji të nxehet shtoni fidhet dhe gatuajini deri sa të marrin ngjyrë, rreth 4-6 minuta.
Shtoni orizin dhe gatuajeni derisa të kthehet në të ngjyrë të verdhë, rreth 5-7 minuta.
Hidheni përzierjen e hollë të salcës në tigan dhe përzijini.
Pastaj mbulojeni dhe gatuajeni për 15 minuta.
Hiqeni kapakun, shtoni majdanozin dhe vazhdoni ta gatuani për 5 minuta dhe shërbejeni menjëherë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment