1 paketë me 6 copa gjoks pule të gatshme për t'u pjekur në skarë
1 filxhan çaji me ananas
1-2 gota djathi meksikan
1.Hapni brumin e simiteve gjysmëhënë në një tavë të lyer me vaj duke i ngjitur me njëra – tjetrën.
2.Piqini në 180 °C deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 6-8 minuta.
3.Përhapni salcën mbi kore dhe shtoni sipër gjoksin e pulës, ananasin dhe djathin.
4.Piqini derisa djathi të shkrihet, 12-15 minuta më shumë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment