2 lugë gjelle qumësht (qumësht lope, soje, tërshëre ose arror, të gjitha funksionojnë)
1 lugë gjelle pluhur për pjekje
1 majë luge kanelle
2 lugë gjelle proteine pluhur
vaj kokosi, ose një vaj pa shije, për tiganisje
gjalpë arra, shurup panje dhe manaferra ose banane të prera në feta për t'u shërbyer
Rrihni bananen, tërshërën, vezët, qumështin, pluhurin për pjekje, kanellën dhe pluhurin proteinik në një blender për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë. Kontrolloni që tërshëra të jetë shpërbërë, nëse jo, procesojini për një minutë tjetër.
Ngrohni pak vaj në një tigan. Hidhni 2-3 garuzhde brumë, duke lënë pak hapësirë midis secilës për t’u përhapur. Gatuani për 1-2 minuta, derisa të fillojnë të shfaqen flluska në sipërfaqe dhe pjesa e poshtme të marrë ngjyrë të artë. Kthejeni dhe gatuajeni për një minutë tjetër derisa të gatuhet. Transferojini në një furrë të ngrohur dhe përsëriteni me brumin e mbetur. Shërbejini me gjalpë arrash, shurup panje dhe fruta.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento