2 lugë gjelle qumësht (qumësht lope, soje, tërshëre ose arror, të gjitha funksionojnë)
1 lugë gjelle pluhur për pjekje
1 majë luge kanelle
2 lugë gjelle proteine pluhur
vaj kokosi, ose një vaj pa shije, për tiganisje
gjalpë arra, shurup panje dhe manaferra ose banane të prera në feta për t'u shërbyer
Rrihni bananen, tërshërën, vezët, qumështin, pluhurin për pjekje, kanellën dhe pluhurin proteinik në një blender për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë. Kontrolloni që tërshëra të jetë shpërbërë, nëse jo, procesojini për një minutë tjetër.
Ngrohni pak vaj në një tigan. Hidhni 2-3 garuzhde brumë, duke lënë pak hapësirë midis secilës për t’u përhapur. Gatuani për 1-2 minuta, derisa të fillojnë të shfaqen flluska në sipërfaqe dhe pjesa e poshtme të marrë ngjyrë të artë. Kthejeni dhe gatuajeni për një minutë tjetër derisa të gatuhet. Transferojini në një furrë të ngrohur dhe përsëriteni me brumin e mbetur. Shërbejini me gjalpë arrash, shurup panje dhe fruta.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento