2 lugë gjelle qumësht (qumësht lope, soje, tërshëre ose arror, të gjitha funksionojnë)
1 lugë gjelle pluhur për pjekje
1 majë luge kanelle
2 lugë gjelle proteine pluhur
vaj kokosi, ose një vaj pa shije, për tiganisje
gjalpë arra, shurup panje dhe manaferra ose banane të prera në feta për t'u shërbyer
Rrihni bananen, tërshërën, vezët, qumështin, pluhurin për pjekje, kanellën dhe pluhurin proteinik në një blender për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë. Kontrolloni që tërshëra të jetë shpërbërë, nëse jo, procesojini për një minutë tjetër.
Ngrohni pak vaj në një tigan. Hidhni 2-3 garuzhde brumë, duke lënë pak hapësirë midis secilës për t’u përhapur. Gatuani për 1-2 minuta, derisa të fillojnë të shfaqen flluska në sipërfaqe dhe pjesa e poshtme të marrë ngjyrë të artë. Kthejeni dhe gatuajeni për një minutë tjetër derisa të gatuhet. Transferojini në një furrë të ngrohur dhe përsëriteni me brumin e mbetur. Shërbejini me gjalpë arrash, shurup panje dhe fruta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Komento