Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Sugjerojmë:
Në një tas të madh, përzieni së bashku patate, mocarela, vezë, miell, spec, hudhër dhe proshutë dhe përzijini.
Përzierja duhet të jetë e trashë dhe duhet të mbajë formën e saj.
Nëse përzierja hollohet shtoni një lugë gjelle miell.
Përdorni një lugë akullore për të nxjerrë përzierjen dhe për ta formësuar në pllaka.
Shtresojeni në mënyrë të barabartë me një shtresë të hollë thërrimesh buke dhe vendoseni mënjanë.
Nxeheni vajin në një tigan dhe skuqni brumin në një shtresë të vetme në çdo anë për 3-4 minuta derisa të dyja anët të marrin ngjyrë kafe.
Shërbejini të nxehta me salcë kosi ose majonezë.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment