Petulla me patate, proshutë dhe mocarela

Ingredientët

  • 4 gota pure patatesh
  • 2 gota mocarela
  • 1 vezë
  • ¼ filxhan miell
  • 1 spec
  • 2 karafilë hudhër
  • 4 feta proshutë
  • ½ filxhan thërrime buke
  • 4-6 lugë vaj për skuqje
  • Krem kosi ose majonezë për servirje

Udhëzimet

1

Në një tas të madh, përzieni së bashku patate, mocarela, vezë, miell, spec, hudhër dhe proshutë dhe përzijini.

2

Përzierja duhet të jetë e trashë dhe duhet të mbajë formën e saj.

3

Nëse përzierja hollohet shtoni një lugë gjelle miell.

4

Përdorni një lugë akullore për të nxjerrë përzierjen dhe për ta formësuar në pllaka.

5

Shtresojeni në mënyrë të barabartë me një shtresë të hollë thërrimesh buke dhe vendoseni mënjanë.

6

Nxeheni vajin në një tigan dhe skuqni brumin në një shtresë të vetme në çdo anë për 3-4 minuta derisa të dyja anët të marrin ngjyrë kafe.

7

Shërbejini të nxehta me salcë kosi ose majonezë.

Lini një koment