Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Kur bëhet fjalë për petullat, shpesh na vjen në mend një raport kontrovers dashuri-urrejtje…dikush i do në furrë, dikush të fërguara, dikush në version të ëmbël, dikush i adhruon, por nuk di t’i shijojë… Sot do të përgatisim recetën e petullave me kungulleshka që do t’ju bëjnë për vete që në pamje të parë. Janë të shkëlqyera si antipastë ose për të bërë një buffet.
Lani dhe thani kungulleshkat dhe grijini me një rende, nga ana e vrimave të mëdha. Sistemojini në një enë dhe lërini të kullojnë për 30 minuta në mënyrë që të humbasin ujin e tyre. Ose mund t’i shtrydhni mbi një pecetë t’u largohet uji.
Në një enë të madhe qelqi shtoni miellin e situr me majanë e thatë dhe përziejini me një lugë druri, më pas shtoni ujin gradualisht duke përzier vazhdimisht për të shmangur formimin e kokrrizave. Shtoni kripën e imët dhe parmixhnon e grirë duke vazhduar t’i përzieni me forcë. Në këtë pikë, brumi do të jetë më i trashë. Në fund shtoni kungujt e grirë të përzier mirë.
Mbulojeni më pas tasin me qesqe plastmasi dhe lëreni të vijë për 3 orë në temperaturë 26-27 gradë Celsius, për shembull brenda në furrë me dritën ndezur. Pas tre orësh, brumi do të ketë ardhur dhe do të ketë shfaqur flluska.
Nxehni vajin në një tigan dhe kur të arrijë temperaturën 170 gradë, hidhni brumin me anë të një lugë dhe skuqini petullat.
Skuqini për 3-4 minuta, kthejini nga ana tjetër dhe kur të jenë me ngjyrë të artë, transferojini në një letër kuzhine për t’u thithur vajin e tepërt. Shtojuni kripë dhe shërbejini të nxehta.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment