Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 220 gradë dhe futni brenda një fletë pjekje.
Në tas të vogël, hidhni së bashku 1 vezë me 1 lugë gjelle ujë dhe lereni mënjanë.
Në një tas tjetër kombinoni ricotta, spinaq, borzilok, domate, piper të kuq, vezën e mbetur dhe kripë.
Ndajini petat në 4 copa të vogla dhe mbushini me përzierjen e ricottave në një anë.
Mbyllini petat me mbushjen brenda dhe shtypni skajet me pirun .
Transferojini në fletën e përgatitur për pjekje.
Spërkateni sipërfaqen e tyre me përzierjen e vezëve dhe me farat e susamit, nëse dëshironi.
Piqni deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 16 deri në 20 minuta.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment