Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Si thoni për peshk krap sot? Shkodranët e gatuajnë në versionin e tavës së famshme me krap që na bën të lëpijmë gishtat, por sot do ta gatuajmë në versionin mesdhetar në furrë. Le të shohim recetën hap pas shapi.
Merrni krapin e pastruar dhe me tehun e një thike pastrojini luspat nga ana e kundërt, pra nga bishti në drejtim të kokës.
Lani peshkun brenda dhe jashtë dhe thajeni mirë me letër thithëse. Kripeni peshkun si nga brenda, ashtu edhe nga jashtë.
Më pas hapni një letër furre, lyejeni me vaj dhe sistemojeni peshkun në qendër. Spërkateni me rigon, vendosni mbi peshkun pomodorinit, ullinjtë, kaperit në uthull. Hidhni vajin e mbetur.
Mbylleni letrën me kapëse metalike. Piqeni në furrë në 220 gradë për 30 minuta nëse peshku është i madh dhe 25 minuta nëse është i vogël.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment