Risotto me shparg dhe pançetë
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Ngrohni furrën në 200C. Hapni një pako sfoliatë mbi një letër gatimi. Përhapeni peston mbi të, më pas shpërndani gjysmën e djathit të grirë. Vendosni petën e dytë sipër dhe shtypeni për t’i ngjitur.
Pritini një formë peme të Krishtlindjes – një trekëndësh i madh me një trung të vogël në fund, duke përdorur sa më shumë nga sfoliata që të jetë e mundur. Pritini një formë ylli nga prerjet për majën e pemës. Rezervoni pjesën tjetër të sfoliatës së mbetur. Vendosni pemën në një tavë të madhe, lyejeni me vezën e rrahur, më pas bëni të njëjtën gjë me yllin dhe shtypeni në majë. Shpërndajeni mbi të pjesën tjetër të djathit dhe shtypeni butësisht për ta ndihmuar që të ngjitet në brumë.
Pritini vija në anët e pemës për të formuar degët, rreth 1 cm larg njëra-tjetrës, duke lënë një ‘trung’ rreth 2 cm në mes. Përdredhni shiritat e brumit dhe ngjitini përsëri në tepsi. Bëjeni këtë me të gjitha ‘degët’. Piqeni për 20-25 minuta derisa të skuqet në sipërfaqe dhe shërbejeni të ngrohtë me një salcë sipas dëshirës.
Në një tigan të thellë, skuqim pançetën derisa të bëhet krokante dhe e heqim nga tigani, duke e lënë vajin e pançetës për më shumë shije. Shtojmë qepën dhe e skuqim derisa të zbutet, më pas shtojmë shpargun dhe...
Lyejmë me miell copat e kofshës së viçit dhe i skuqim në vaj ulliri dhe gjalpë, derisa të marrin një ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë qepën, karrotat dhe selinonë...
Fillimisht, kofshët e pulës i fërkojmë mirë me kripën e trashë dhe i lëmë në frigorifer për të paktën 12 orë ose gjatë gjithë natës për t’u marinuar. Ky proces i ndihmon të marrin një shije të thellë dhe...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento