Salcë sipas zgjedhjes suaj, për t'u shërbyer (opsionale)
Ngrohni furrën në 200C. Hapni një pako sfoliatë mbi një letër gatimi. Përhapeni peston mbi të, më pas shpërndani gjysmën e djathit të grirë. Vendosni petën e dytë sipër dhe shtypeni për t’i ngjitur.
Pritini një formë peme të Krishtlindjes – një trekëndësh i madh me një trung të vogël në fund, duke përdorur sa më shumë nga sfoliata që të jetë e mundur. Pritini një formë ylli nga prerjet për majën e pemës. Rezervoni pjesën tjetër të sfoliatës së mbetur. Vendosni pemën në një tavë të madhe, lyejeni me vezën e rrahur, më pas bëni të njëjtën gjë me yllin dhe shtypeni në majë. Shpërndajeni mbi të pjesën tjetër të djathit dhe shtypeni butësisht për ta ndihmuar që të ngjitet në brumë.
Pritini vija në anët e pemës për të formuar degët, rreth 1 cm larg njëra-tjetrës, duke lënë një ‘trung’ rreth 2 cm në mes. Përdredhni shiritat e brumit dhe ngjitini përsëri në tepsi. Bëjeni këtë me të gjitha ‘degët’. Piqeni për 20-25 minuta derisa të skuqet në sipërfaqe dhe shërbejeni të ngrohtë me një salcë sipas dëshirës.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento