Salcë sipas zgjedhjes suaj, për t'u shërbyer (opsionale)
Ngrohni furrën në 200C. Hapni një pako sfoliatë mbi një letër gatimi. Përhapeni peston mbi të, më pas shpërndani gjysmën e djathit të grirë. Vendosni petën e dytë sipër dhe shtypeni për t’i ngjitur.
Pritini një formë peme të Krishtlindjes – një trekëndësh i madh me një trung të vogël në fund, duke përdorur sa më shumë nga sfoliata që të jetë e mundur. Pritini një formë ylli nga prerjet për majën e pemës. Rezervoni pjesën tjetër të sfoliatës së mbetur. Vendosni pemën në një tavë të madhe, lyejeni me vezën e rrahur, më pas bëni të njëjtën gjë me yllin dhe shtypeni në majë. Shpërndajeni mbi të pjesën tjetër të djathit dhe shtypeni butësisht për ta ndihmuar që të ngjitet në brumë.
Pritini vija në anët e pemës për të formuar degët, rreth 1 cm larg njëra-tjetrës, duke lënë një ‘trung’ rreth 2 cm në mes. Përdredhni shiritat e brumit dhe ngjitini përsëri në tepsi. Bëjeni këtë me të gjitha ‘degët’. Piqeni për 20-25 minuta derisa të skuqet në sipërfaqe dhe shërbejeni të ngrohtë me një salcë sipas dëshirës.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento