Sugjerojmë:

Për të lëpirë gishtat këto brusketa me ton dhe mocarela

1 kavanoz ton të mbushur me vaj, i drenazhuar
1 lugë gjelle qepë jeshile të grirë
2 lugë selino të grira imët
1 lugë çaji spec djegës
2 lugë çaji kaperi
1/3 filxhan djathë mocarela
2 lugë majonezë
1/4 filxhan djathë cedar
2 feta të trasha bukë
2 lugë gjalpë të zbutur
Piper i zi

1.Vendoseni tonin në një tas dhe shkëputeni lehtë me pirun.

2.Shtoni qepën , selino, koper, spec djegës dhe majonezë.

3.Vendosni copa të vogla nga djathi i mocarelës sipër tonit dhe përziejen.

4.Shtoni kripë dhe piper të zi.

5.Ndizni furrën dhe në një tavë vendosni fletë pjekje me letër alumini.

6.Përhapni gjalpin nga të dy anët e bukës.

7.Futeni bukën në furrë deri sat ë marrë ngjyrë kafe të artë, 2-3 minuta nga të dyja anët.

8.Hiqeni bukën nga furra dhe me kujdes përhapni sipër sallatën e përgatitur me ton.

9.Sipër shtoni djathin cedar dhe futini sërish në furrë deri sa djathi të shkrihet mbi bukë.

Lini një koment