5-15 min/ Dreka/ Kuzhinë/ RECETA/ SA KOHË KE?

Për të lëpirë gishtat këto brusketa me ton dhe mocarela

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Ingredientët

  • 1 kavanoz ton të mbushur me vaj, i drenazhuar
  • 1 lugë gjelle qepë jeshile të grirë
  • 2 lugë selino të grira imët
  • 2 lugë çaji kaperi
  • 1 lugë çaji spec djegës
  • 2 lugë majonezë
  • 1/3 filxhan djathë mocarela
  • Piper i zi
  • 2 lugë gjalpë të zbutur
  • 2 feta të trasha bukë
  • 1/4 filxhan djathë cedar

Udhëzimet

1

Vendoseni tonin në një tas dhe shkëputeni lehtë me pirun.

2

Shtoni qepën , selino, koper, spec djegës dhe majonezë.

3

Vendosni copa të vogla nga djathi i mocarelës sipër tonit dhe përziejen.

4

Shtoni kripë dhe piper të zi.

5

Ndizni furrën dhe në një tavë vendosni fletë pjekje me letër alumini.

6

Përhapni gjalpin nga të dy anët e bukës.

7

Futeni bukën në furrë deri sat ë marrë ngjyrë kafe të artë, 2-3 minuta nga të dyja anët.

8

Hiqeni bukën nga furra dhe me kujdes përhapni sipër sallatën e përgatitur me ton.

9

Sipër shtoni djathin cedar dhe futini sërish në furrë deri sa djathi të shkrihet mbi bukë.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply