Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Vendoseni tonin në një tas dhe shkëputeni lehtë me pirun.
2.Shtoni qepën , selino, koper, spec djegës dhe majonezë.
3.Vendosni copa të vogla nga djathi i mocarelës sipër tonit dhe përziejen.
4.Shtoni kripë dhe piper të zi.
5.Ndizni furrën dhe në një tavë vendosni fletë pjekje me letër alumini.
6.Përhapni gjalpin nga të dy anët e bukës.
7.Futeni bukën në furrë deri sat ë marrë ngjyrë kafe të artë, 2-3 minuta nga të dyja anët.
8.Hiqeni bukën nga furra dhe me kujdes përhapni sipër sallatën e përgatitur me ton.
9.Sipër shtoni djathin cedar dhe futini sërish në furrë deri sa djathi të shkrihet mbi bukë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment