Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Nxehni furrën në 200 ° C.
Qëroni patatet në feta.
Vendosini në një tavë pjekje të madhe, të thellë,më pas shtoni vaj ulliri.
Marinojini me kripë, piper dhe rigon.
Kombinoni lëngun e pulës me lëng limoni dhe hudhër dhe derdheni në tavën me patate.
Vendoseni në furrë të parangrohur dhe lëreni të gatuhet për 45-60 minuta ose derisa lëngu të jetë tharë dhe patatet të kenë marrë ngjyrë të artë.
Hiqini nga furra, shërbejini me pak borzilok ose rigon të tharë sipër.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento