Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
Nroheni furrën në 180 gradë C.
Gatuajini makaronat në ujë të vluar për 6 minuta. Shtoni brokolin dhe gatuajeni edhe për 2 minuta.
Fikni zjarrin, shtoni spinaqin dhe lëreni të qëndrojë me kapak për 2 minuta. Kullojeni mirë dhe lëreni mënjanë.
Nxehni vajin në një tigan dhe skuqni qepët jeshile për 2 minuta.
Shtoni hudhrën dhe skuqeni edhe për 2 minuta.
Shtoni miellin dhe gatuajeni duke e trazuar gjithë kohën, për 1-2 minuta.
Hidhni ngadalë qumështin, shtoni gjethet e dafinës, kripë dhe piper.
Vazhdoni zierjen për 2-3 minuta, derisa të trashet. Hiqni gjethet e dafinës.
Shtoni mustardën, lëkurën e limonit dhe tre të katërtat e parmixhanos, pastaj përizjeni mirë.
Vendosni makaronat dhe brokolin në një tavë të cekët për pjekje.
Derdhni salcën dhe përziejeni mirë. Shtoni dhe djathin e mbetur dhe piqeni për 15-20 minuta.
Shërbejeni të veshur me gjethet e sallatës.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento